Hipcio Tak Bosch lub Fein
Stal-Fun czemu zmieniasz? coś z posuwem chcesz?
Stal-Fun też myślę o czymś innym bo nie mam u siebie stołówek tylko na tej mojej małej magnetycznej jadę i zastanawiam się czy iść w coś większego magnetycznego czy kupić jakąś stołową.
ZU-Met Z obrotami prawo lewo i możliwością gwintowania.
Hipcio myślę ze stołowa będzie lepszą opcją
ZU-Met Oczywiście że tak a magnesowka do zleceń i gabarytów które nie wejdą na stołową
Stal-Fun no dobra ale jakie daje mi większe możliwości stołowa jeśli np na magnesowke mam stanowisko dorobione??
Hipcio A no chyba że tak
Pochwalcie się jak trzymacie stal w warsztacie czy pile macie na tej samej ścianie chodzi mi że rolki a za nimi stal czy jakieś inne rozwiązanie ?
Lutek mam regały na długie, skrzynie siatkówka na krótkie i jeszcze w jednym miejscu na takie różne nietypowe .
Między świetami trochę czasu dla siebie było 😉 wełna upchana teraz OSB 😉
Dzochar91 ale masz nad piła tylko czy za też ? W sensie niżej niż rolki
Lutek pod rolotokiem mam spawarki i ta skrzynie
A jak macie zrobione przymiary do piły do powtarzalności cięć ? Wyślijcie zdjęcia.
Lutek Robiony na szybko tzw. Prowizorka z materiału który był pod ręką. Niebawem będę robił nowy tak jak na filmie 🙂👍
Lutek Ja mam taki. Profil dospawany do pręta i zamocowany do oryginalnego otworu. Zależało mi na szybkim demontażu.
Lutek ja na profilu 40x40 mam 50x50x4 i walek na mimośrodzie do dociskania.
Wkoncu coś dla siebie 😉
Na warsztacie też się coś dzieje😉 Małymi krokami bo nie ma czasu ale do przodu 😉
Powstała ten konsola (również coś dla siebie ) 😉