Cze艣膰 馃檪,
M贸j pierwszy post wi臋c wpierw si臋 przedstawi臋 - jak w nicku - Wiktor. Pracuje od prawie 5lat jako konstruktor w oprogramowaniu Autodeskowym. Swoj膮 przygod臋 z modelowaniem 3d rozpocz膮艂em zaraz po studiach in偶ynierskich, a pokierowa艂a mn膮 ch臋膰 bycia wsp贸艂czesnym wynalazc膮. W sumie to od ma艂ego majsterkowa艂em, w podstaw贸wce dziadek nauczy艂 mnie pracowa膰 na tokarce i tak we mnie ros艂o to poczucia ulepszania 艣wiata / wymy艣lania go na nowo.
Jako, 偶e praca 8h/dzie艅 przy kompie nie jest dla mnie, to swoje rysunki/modele pr贸bowa艂em samemu gi膮膰 na kraw臋dziarce, wypala膰 na plazmie i ci膮膰 wod膮. Dobrze jest zna膰 ograniczenia wynikaj膮ce z technologii, bo na ekranie komputera zawsze wszystko pi臋knie wygl膮da.
Moim hobby jest praca z obrabiarkami CNC i programy CAM. Jest to niestety tylko hobby, poniewa偶 pracuj臋 przy tym pobocznie w pracy, a w艂asna obrabiarka jest na razie w sferze marze艅.
W kolejnych postach poka偶臋 Wam par臋 moich projekt贸w, a d艂u偶ej opisz臋 proces zwany Gratowaniem Termicznym i maszynami, kt贸re ten proces wykonuj膮, a kt贸rych wsp贸艂autorem jestem 馃檪.
Pozdrawiam,
Wiktor