tarka_lukasz Kiedyś pilarz mi mówił że jak się zakłada nową taśme to powinno się ją "docierać" , pierwsze cięcia na małym posuwie i tak przez kilka cięć a później normalnie już można. Osobiście tego nie sprawdzałem .😉
DenisMachnik Dobrze Ci powiedział.Ja każdy nowy brzeszczot docieram.Chodzi o wygładzenie ostrych krawędzi tnących które powstają po ostrzeniu.
Stal-Fun Dobrze wiedzieć że patent się sprawdza 👍
Koniec tygodnia, stół biesiadny, 5 hokerow i podstawy pod regał
tarka_lukasz Fajne te hakery, przyjdzie farba i będzie lux 😎
Może już sezon się skończył, ale jestem w trakcie prac na narożnikiem do altany z funkcją leżanki, jedna z części dużego projektu
Projekt narożnik z funkcją leżaków ze stolikiem, zakończony i pomalowany, jedzie do Szczecina montaż blatów i znowu wycieczka do Holandii 🤭
tarka_lukasz Ładnie wyszło, wydaje mi się czy profile z tych podnoszonych oparć nie pokrywają się z tymi z siedziska ?
Dołącza do Spartusowego grona TIG AC/DC
tarka_lukasz Jaki model?
Stal-Fun Spartus EasyTIG 208P AC/DC
tarka_lukasz Ten sam model co ja miałem 👍
DenisMachnik nie wydaje Ci się 🫣 gdzieś coś się rozjechało, ale dostęp tak ograniczony że postanowiłem nie ciąć żeby nie narobić większego bałaganu
Stal-Fun i jak zadowolony? Ja zdecydowanie wolę spawanie TIGiem, mniej pracy przy szlifowaniu i estetyczne pachwiny
tarka_lukasz Przyjdą poduchy i tak człowiek tego nie zobaczy 😉👍
tarka_lukasz Zadowolony ale sprzedałem bo jakoś spawanie rogiem mi nie podchodzi
Kto zgadnie co to będzie? 😀
tarka_lukasz stoliki chowane jeden w drugi,co wygrałem 🤣
tarka_lukasz martwa natura
Boguslaw było blisko 😀
tarka_lukasz Ciekawy wzór 🙂👍
tarka_lukasz wow spoko 🙂
tarka_lukasz jaka wysokość tego i jaki kolor będzie?