Na wstępie chciałbym się przywitać, z tej strony Jakub rocznik 99, Śląsk. Forum obserwuje od jakiegoś czasu i postanowiłem założyć konto. Przygoda z metalem zaczęła się kilka miesięcy temu od pewnej roboty którą podjąłem się zrobić- drzwi loftowe. Drzwi wyposażyłem w elektrozamek i szyfrator 😀 pochwyt w takim miejscu bo są wysokie na 2700. Następna była ścianka loftowa a drzwi miały być przesuwane. Zastosowałem system z samodomykaniem oraz ukryte dolne prowadzenie drzwi. Pochwyty przyspawane na stałe itd. [upl-image-preview url= Jak widać wszystko było robione na paletach i płycie osb co trochę utrudnia prace ale nie ma rzeczy niemożliwych i wszystkie kąty, płaszczyzny i przekątne są takie jak mają być.
pod tym linkiem można zobaczyć jak drzwi pracują. https://youtube.com/shorts/d5kmXeumGsI?si=WTw2DLqql-wSE8bX
W międzyczasie było też kilka mniejszych rzeczy typu stoliki regały i inne pierdolety .
Zapraszam do komentowania 😉
jakubvsc Link do YouTube jest błędny, chyba, że usunąłeś filmik 😉
jakubvsc Bardzo ładne prace 🙂👍
jakubvsc jak na początek to skomplikowany projekt sobie wybrałeś🙂
jakubvsc ten stelaż do stolika też spawałes na paletach ?? Też kiedyś spawałem na początku na płycie OSB ale to tylko stelaże do stołu ale strasznie mnie to denerwowało 🙂 bo była cienka i nie trzymała płaszczyzny a odpryski spadające na nią robiły taki smród że szkoda gadać 😀
Gratulacje za odwagę jak na początek 😉