Cyprian Super. Ja mam Pilous 260 E Plus.
No i to jest sprzęcior. Robiłem na takiej👍
bartekj3 Pilous daje sobie swietnie radę. Chociaż we wtorek mialem okazje na Bomar Ergonomic na jakimś starszym modelu i byłem miło zaskoczony. Super imadlo i docisk☺.
JanSienkiewicz Robilem na bomarach 4 lata. Super maszyny 👍
Stal-Fun Pilous i Bomar - jak dla mnie w bardzo dobrej jakości i precyzji ciecia. Ogolnie rzecz biorąc apropo pil tasmowych: taśma 27, obrotowe ramię, chlodziwo, regulacja prędkości i regulacja siły opadania☺.
JanSienkiewicz Te bomary na ktorych pracowalem nie mialy regulacji prędkości taśmy ale cieły bardzo dobrze. Na moje potrzeby cormak bs 260 g też wystarczy 😉
Stal-Fun Jak najbardziej. Wszystko zależy co tniesz, jak często i jak dlugo, w jakich zakresach wymiarowych☺.
JanSienkiewicz Dokładnie nie robię jakieś masówki więc wywalić na bomara 13 tysięcy to trochę przesada
Cormak 128 Piła jak na swoje gabaryty oraz cenę jest niezła ale nie pod każdym względem. Jedna z wada akurat tego egzemplarza. Coś w środku musiało się stał bo wirnik się nie kręci 🙃. Wie ktoś gdzie znajdę taką pompę. Ewentualnie znajdę jakąś inną i dostosuję ją do maszyny
Connor Pęknięta obudowa ?
Connor na necie poszukaj zwróć uwagę na stopień szczelności IP wydajność i wysokość podnoszenia
Connor https://allegro.pl/oferta/pompa-chlodziwa-do-przecinarek-tokarek-90-mm-1faza-10754775283
Dzochar91 Także. Oraz nie ma obrotów więc coś w środku. Chyba sam rozbiorę i zobaczę co tam się dzieje.
Szukalem na www. I znalazłem tą za 450 zł ale to trochę dużo. A innych aukcji nie ma
Dzochar91 szybszy byłeś
fyt@fyt-pump.com
Connor Pompy do przecinarek nie należą do tanich tak samo jak silowniki
Stal-Fun Tak wiem. Myślę żeby coś zrobić z pompką zanurzeniowa aby wyszło z lekka taniej.