Witam, pisze do was z pytaniem i szukam bardzo mocnego sprzętu, dokładniej chodzi o szlifierkę. Kupiłem teraz boscha i wytrzymała całe 3 dni i wiem ze wiecej nic z boscha nie kupie. Na czym pracujecie i jak długi czas, jakiej firmy sprzęt polecacie zeby wytrzymał w trudnych warunkach przynajmniej rok?
Pozdrawiam Dominik.

Wiesz kolego jest roznica bosch a bosch, kupowałeś w markecie czy w autoryzowanym sklepie? Ja do dziś używam szlifierki mojego taty a dokładnie niebieskiej makity, zimę nie zimę spędza w blaszaku i nigdy nic jej nie jest. Ja wiem ze do czasu ale w porównaniu ile ona wycięła materiału i wyszlifowała to ja zajeździlem dwie marketówki i wróciłem do starej poczciwej makity

• CyprianRanga 21

Poziom 127

Ja pracuję na Boschu od 4 lat, znajomy pracuje na Makicie od 15 lat...
      Teraz, że paliło mi się pod dupą i nigdzie w okolicy od ręki nie mogłem dostać Boscha z regulowanymi obrotami kupiłem Makitę... Osobiście wolę Boscha mimo, że jest cięższy... Przepracowuje u mnie od roku do półtorej i padają regulatory ale to co taka szlifierka przez rok przebiegu zrobi to nie mam pretensji, że się rozpada 😛

• AdrianRanga 5

Poziom 4

Wydaje mi się że GRAPHITE jest w miarę dobre sam mam z tej marki szlifierkę kątową z regulacją obrotów i jak na razie się sprawuje fajnie jeśli chodzi o użytek dla siebie i poskubanie czegoś w warsztacie 😉 ale wyższa półka to może DeWalt u nas w firmie są tylko takie i są to szlifierki nie do zabicia a słyszałem jeszcze że Milwaukee jest bardzo dobra ale nie wiem nie miałem jeszcze przyjemności z tą marką.

• CyprianRanga 21

Poziom 127

GRAPHITE ogólnie się dowiedziałem, że jest to niezależna firma. Dystrybutorem jest TOPEX ale akurat w kwestii jakości nie ma nic jedno do drugiego 😛
              Od paru osób słyszałem, że cena co do jakości jest idealnie dobrana. Pytanie jak często pracujesz szlifierką.

Ja pracuje na sprzęcie Milwauke 1200W bodajże🤔 😅i przy ciężkim pracach nie mogę złego słowa powiedzieć. Wymiana szczotek tylko sporadycznie ale to jak w każdej szlifierce . Jedyna wada jej to że jest trochę duża i ciężka jak na małą bożke ale idzie z czasem się przyzwyczaić 😉

Witam.
                  Miałem ost podobny dylemat między dewalt 1500w z reg obrotów a makita 1400w również z regulacja. Po odpowiedziach Pana z zaprzyjaźnionego serwisu wybór padł na makita ze względu jak to Pan powiedział na cenę części eksploatacyjnych. Chociaż obie są na tym samym poziomie. A w pracy zawodowej na codzień używam Milwaukee 1700w z reg. Sprzęt mega wytrzymały Ale ze względu na cenę zakupu do domu mogę mieć dwie makity

Pozdrawiam

• CyprianRanga 21

Poziom 127

suszi8512 1700W 🙂 To już jest czym szaleć.. Ja głowie mam hevy duty Boscha ale ostatnio nie udało mi się trafić od ręki.

• MMetaMatRanga 8

Poziom 7

Jak wagowo wygląda sprawa Milwauke 1700w ?

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1076

JankesS2 Ja Makita i Hitachi

• MichalRanga 1

Poziom 0

Metabo WEV 15-125. Wszystkie Bosche mają na noc.

• CyprianRanga 21

Poziom 127

Ale stare metabo? Bo teraz metabo to chinol no nie?

MetaMat
                                      Szczerze nie wiem ile waży bo nie zwracam na to uwagi moze jakieś 3kg

suszi8512 dzięki 😁bicki rosną hah

• sthonkaRanga 22

Poziom 126

Polecam dewalt 1500w z regulacja obrotów maszyna nie do zajechania korzystam już 10 lat i tylko zmieniałem szczotki

6 miesięcy później
                                              • TtrolexRanga 6

Poziom 2

W domu uzywam Makity choc mam tez Boscha. W pracy uzywamy róznych, Boscha, Wurtha, Milwakue i powiem tak, zalezy na jakiego sie trafi, sam tez je naprawiam, Bosch ok wytrzymuje nieraz i trzy lata naprawde ciaglej pracy ae czasem trafi sie ze i roku nie dociagnie, Milwakue tez ok. Nie ma sprzetow wiecznych, to nie te czasy kiedy kupowalo sie sprzed do konca zycia. Dzisiaj nawet sie nie oplaca czasami ich naprawiac bo czesci drozsze niz cala nowa szlifierka.

Chyba trzeba spytać kolege co to za szlifierka? Kątowa? Trzpieniowa? Taśmowa? Czy jeszcze jakaś inna. I co to znaczy dobra,? Trwala? Tania? Cicha? Lekka?

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1076

Ja teraz taką sobie zamówiłem. Jutro powinna być i przy okazji będą testy na barierkach 💪

• suszi8512Ranga 31

Poziom 501

Stal-Fun dobry sprzęt

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1076

suszi8512 No będą testy niebawem

Napisz odpowiedź...