Witam czy stół spawalniczy jest idealnie prostyco do 1mm? Pozdrawiam
Hakan2023 normą chyba do 0.5mm na metr .
Wiec jak mam na 2 metrach 2-3mm nie jeat zle prawda ?
Hakan2023 no raczej takie dopuszczalne. Po spawaniu i tak się krzywi od temperatury przeważnie
Stol robiony przez mnie
brumiej nie wiem czy jesteś tyle w stanie ustawić na kobyłkach i profilach. No może na jakiś konkretnych heb to ok ale im dłużej na nich spawasz tym się bardziej krzywia
brumiej no tak ale chłopak sam zrobił 2mm to wcale nie taka tragedia.
Nie sztuką mieć narzędzia proste... Sztuką je umieć wykorzystać i dotrzymać ich parametrów na finiszu... Ja wcześniej przez prawie 15lat spawałem na krzywych kobyłkach a efekt końcowy wychodził prosty....
Dzieki panowie za wypowiedzi stol dla siebie zrobilem z blachy 12 z systemem 16 po przemysleniach bede go poprawial tak zeby bylo powiedzmy idealnie.
Srodkiem zrobila sa gorka taki delikatny bana.
Hakan2023 spróbuj do wyprostować np podłożyć coś pod środek i o zewnętrzne krawędzie ściągnąć mocno ściskiem
Przyspawaj od spodu żebro i spaw naciągnie
Grzegorzbr2 kwestia czy się nie zwichruje jak źle zacznie. Może go ściągnąć i wyprostować i pospawać jeszcze raz środkowe żebra zaczynając od środka.
Wlasnie sa zebra jest kratownica i poszlo do gory
Hakan2023 a jak miałeś skręcone ?
Wyprostowalem blache do 1mm idealnie zaczołem spwac kratownice tylko ze chyba d.... dalem bo zrobilem 20x80 profil a powinno byc blqcha przynajmniej 8x150
Skrecone bylo wzgledem blachy zrobilem nogi i sciaglo
Kratownica od spodu powinna być wykonana z blachy minimum 8mm grubości i wysokości 120 - 150mm
Wiec mysle wyciac to z profila i wstawic 8mm x 120-150 ppmoze ?
Hakan2023 powinno pomóc tylko kwestia co będzie jak te profile wytniesz.