sthonka No taki był zamysł 👍🙂
Stal-Fun ogólnie nie przepadam za takimi kolorami ale ten siedzi pięknie 😁
Hipcio Dzięki 🙂 Chodziło właśnie żeby pasował do koloru kamienia na ścianie.
Stal-Fun No dokładnie🙂 najgorzej jak się na wzorniku podoba a przy montażu okazuje się że jednak za jasne albo za ciemne 🙂
ZU-Met Tu akurat nie poszalałby z kolorami bo na wzorniku był tylko jeden najbardziej podobny do kamienia na ścianie
Stal-Fun No tak ale mi chodzi np o jakieś szarości czy coś na wzorniku 7016 wydaje się trochę ciemniejszy np.
ZU-Met Wzornik nigdy nie odzwierciedla koloru w rzeczywistości
Stal-Fun Po tej sytuacji mam zrobimy w segregatorze z blachy 2mm formatki a4 i pomalowane te najpopularniejsze kolory
Stal-Fun wszystko zależy też od koloru podkładu użytego do malowania znam to z branży samochodowej,ale Zumet nie podkładuje
ZU-Met Ja mam zrobione próbki z profila 80/20
Boguslaw To prawda podkład też ma znaczenie
Boguslaw mam podklad w postaci ocynku ogniowego, a do zewnątrz to nie potrzebny jak jest śrutowane.
ZU-Met Ja podkład zawsze daje nawet do wewnątrz.Farba lepiej się trzyma
ZU-Met głupoty piszesz, podkład nie dają tylko Ci co dziaduja na cenie...
Na zewnątrz podkład z cynku ogniowego do wewnątrz proszek z podkładem
Stal-Fun po śrutowaniu to ta powierzchnia jest jak papier 120. Od tyłu lat nigdy nic się nie działo. Jak tylko przecierają żeby odtłuścić to faktycznie coś może się dziać po kilku latach.
ZU-Met U mnie wszystko jest piaskowane
Dzochar91 Nigdy nie malowałem z podkładem i jakoś wszystko jest dobrze.
Dzochar91 Otóż to 👍
ZU-Met ja nigdy bez i nie zalecam nikomu
Dzochar91 No każdy robi jak uważa, ja nawet sobie bez podkladu malowałem.
Stal-Fun Ile liczyles za te schody, od trepa czy jakoś całość? Bo mam wycenić na pojedynczej belce i właśnie nie wiem ile powiedzieć? Bez drewna sam montaż stali .
ZU-Met Ty nie wiesz jak wycenić 🤔Podobno Wiesz wszystko