Relacja mini z budowy tunelu podwójne ogrodzenie wybudowali wejść już się nie da na plac jedyne zdjęcie z daleka, jeden pierścień maszyny poskładany.
A tutaj też ciekawa rzecz maszyna która nasuwa przęsła mostu na filary które już stoją, po prawej stronie w formie wylewane jest betonowe przęsło estakady a hydraulika przesuwa to w lewo na filary. Też jest to część drogi S19 tuż przed wjazdem do tunelu.
Kolejne zdjęcia ruszyło nasuwanie przęsła mostu estakady S19 mega wyzwanie 😀
Boguslaw to jest jako forma do zalewania czy tak już zostaje ?
ZU-Met forma jest nieruchoma i zalewana betonem po zastygnięciu przesuwają na filary tzw most bez końca 😀
Boguslaw ok chyba wiem o co chodzi 😁 chyba
ZU-Met to niebieskie to konstrukcja stalowa wsporcza która ciągnie most za sobą, potem masz gotowe przęsło betonowe a dalej po lewej forma która zalewają betonem, proste jak futerał do cepa 😀, skoro ja to ogarnąłem to Ty pewnie też
Boguslaw co innego widzieć jak to robią a co innego zdjęcia. Teraz już wiem 😁
Boguslaw To cepy miały futerał 😁😁😁
Stal-Fun tak 🤣🤣🤣
Boguslaw Jesteś starszy ok ale jak mój dziadek mnie uczył cepem bić to nie widziałem tam żadnego pokrowca 😁😁😁
Stal-Fun pewnie dziadek twojego dziadka zgubił i został sam cep,🤣
ZU-Met Możesz się śmiać ale pokaż mi teraz goscia co by umiał cepem bić? 😉
Stal-Fun najpierw by miał łeb trochę obity
Stal-Fun no albo takiego co by mu się chciało tym cepem tłuc zamiast siedzieć w telefonie i pie...... tą robotę 🤣
Dzochar91 Oj tam 😁😁😁
Tajne zdjęcia z fabryki tzw tubingów czyli obudowa betonowa tunelu na S19. Jeden pierścień o średnicy 15metrow składa się na gumowych uszczelkach z 12 tu lub 13szt takich łuków. Fabryka jest w połowie drogi skąd maszyna zacznie drążyć dwie nawy tunelu miejscowość Lutoryz niedaleko naszego kolegi @Hipcio 😀
Boguslaw fajne te tajne foty 🤔😉
suszi8512 przecież dla Was tam jeżdżę i robię fotki jak się uda 😀, ja to na żywo widzę
Boguslaw a tyle ziemi odkrytej to tam będą się w wiercąc?
suszi8512 tam gdzie będą wiercić to na początku są fotki na samej górze tego posta