GPPH Oczywiście to gumówka, znaczy się diaks czy też bądź winklówka, Bosz, flex, kątówka yyy a w sumie to szlifierka kątowa 😅😅
Connor winklowka to sam bym poszedł szukać i nie wiem czego 😅
Długopis inżyniera czyli łopata 😂
Wihajster
ZU-Met Słyszałem o pewnym praktykancie który znał 13 nazw na szlifierkę kątowa ale poprawnej nazwy już nie 🤣
U mnie znów jest Józek Józef a tak naprawdę to młot 🔨 5kg 😁
ZU-Met Też często nazywany szwagier
ZU-Met to jest Wacuś 😀
TRYTYTKA to narzędzie musi być w każdym domu i warsztacie. Ratuje życie 😁😁😁😁
Hipcio jak Ci się nie spieszy to jest jeszcze trytytytka a jak sprawa pilna to trytka jest 😅
To jest bardzo trudna odp. ponieważ moja córka inż budownictwa nie wie co to może być 🤣. Poza tym sugeruje żeby najbardziej kreatywną odp. jakoś nagrodzić 👌
Może chodzi o nazwy elementów konstrukcyjnych? Nadproża, ława, wieniec, fundament, krokiew, dźwigar, gzyms, strop, itp?
Dreyse_r to by było zbyt proste
Boguslaw Tak ale może to chodzi o bardziej wyszukane nazwy, określenia, np stosowane w dokumentacji, a na codzień nazywa się je inaczej🤔. Podałem proste przykłady.
Boguslaw może i tak ale ma to sens bo jest dużo takich słów a część osób tylko wie co to jest typu jętka albo wieniec.
ZU-Met a mi się wydaje że nas wkręcają 🤣
Boguslaw to na pewno 😁🤪. "Ogólnie chodzi o to aby były ruch". Co nie oznacza że można się przytym bawić. To może nazwy, które mają dwa znaczenia, inne dla wspomnianego inżyniera a inne dla domowników np. ława🤔
Boguslaw teraz całe GPPH siedzi na forum i lukają co oni jeszcze tam wymyślą😁
Connor ja widziałem jak koles łapał iskry do wiadra bo mu majster kazał 😅
To są tzw Lalki 🎎, nie ma tego w każdym domu ale w każdej latarni ulicznej są 😀